01.10, 02.04, 03.09, 07.05, 09.04, 10.09, 14.05, 15.10, 16.04, 17.09, 17.10, 21.05, 24.09, 30.09
Data
Israel
Locatia

PRET: 854 euro/pers. cazare în cameră dublă

PLECARI: 02.04; 09.04; 16.04; 07.05; 14.05; 21.05; 03.09; 10.09; 17.09; 24.09; 30.09; 01.10; 15.10; 17.10

Ziua 1: București – Tel-Aviv

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 8,00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania HiSky. Decolare la ora 11,00* din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13,25. Vizita in orasul Lod la Biserica Sf. Gheorghe. In biserica gasim lanturile cu care Sf. Gheorghe a fost legat in inchisoare si mormantul sfantului. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 2: Hozeva – Râul Iordan – Marea Moartă – Ierihon

După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan. Vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, după care vom face un scurt dar relaxant popas la  Marea Moartă – lipsită de viață și situată la -420 m. sub oceanul planetar. Cine dorește poate experimenta și baie în marea cu cea mai ridicată salinitate din lume.

Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leul său. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron

Ziua 3: Ierusalim, Muntele Măslinilor – Via Dolorosa

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Iisus i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 4: Muntele Tabor – Nazareth – Capernaum

Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.

Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Continuăm cu biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii.

Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului.

Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. De aici vom merge pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 5: Măn. Sf. Sava – Bethleem, Bis. Nașterii

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron.

Ziua 6: Ierusalim, Muntele Sion – Tel-Aviv

Mic dejun. Deplasare pe Muntele Sionului – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii.

Ne indreptam spre „Orasul Primaverii” – Tel-Aviv si vom face un tur panoramic si vom vedea cele mai frumoase si interesante locuri din acest oras. Daca timpul permite vom avea si un ragaz in vechiul oras-port Jaffa (fostul Iope din timpul lui Iisus).

La capătul a 6 zile pline de trăiri lăuntrice și având în minte salutul vechilor israelieni “Și la anul la Ierusalim” ne îndreptăm spre Aeroportul din Ben Gurion. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)

Decolare din Tel-Aviv la ora 14.25, aterizare în București la ora 17.00.

Servicii incluse :

 • bilete de avion București – Tel-Aviv – București
 • taxe de aeroport,
 • bagaj de cala – 23 kg.
 • autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație
 • 5 nopți de cazare la hoteluri de 3-4*
 • demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • toate intrările la obiectivele din program
 • ghid vorbitor de limba română
 •  preot însoţitor care asigură asistență duhovnicească

Servicii neincluse:

 • tips în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghid în Israel)
 • excursiile optionale din program
 • mesele de prânz
 • cheltuieli personale.
 • Asigurare medicala (obligatorie)/ storno

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 230 €

OPTIONALE

 • Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers.
 • Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers.

NOTE:

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate.
  • Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Condiții de plată*:
  • avans 30% se achită în maxim 5 zile de la data confirmării rezervării
  • restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare

  *In cazul nerespectarii termenelor de plata, agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din contract.

  • Condiții de anulare:
  • 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 60 de zile înainte de plecare).
  • 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
  • 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână (1 bucata de tip rucsac sau troler) max. 8 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Calatorul este responsabil pentru bunurile proprii (documente, bijuterii, dispozitive electronice, bani, bagaje etc.) pe tot parcursul calatoriei,
  • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu.
  • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
  • Turistii care rezerva tipul de camera “camera dubla partaj” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 15 zile inainte de plecare. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane in limita disponibilitatii de la hotel.
  • Agentia organizatoare este exonerata de orice dauna materiala/ financiara/morala rezultata din pierderea, furtul sau confiscarea ori retinerea de catre autoritatile vamale a obiectelor personale ale turistilor.
  • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
  • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions.

   

Grup minim de 40  persoane

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.