01.06, 01.09, 03.04, 07.05, 08.05, 08.10, 13.10, 14.05, 19.05, 20.10, 22.09
Data
Iordania, Israel
Locatia

PRET: de la 1165 euro/pers, cazare in camera dubla

PLECARI: 03.04; 07.05; 08.05; 14.05; 19.05; 01.06; 01.09; 22.09; 08;10; 13.10; 20.10

*Pentru perioada 01-08.06 decolarea din Bucuresti este la ora 20.15

*Pentru periodele 19-26.05, 01-08.06, 01-08.09; 13-20.09, decolarea din Tel-Aviv este la ora 23.30

Ziua 1, București – Tel-Aviv

Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 08.00 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania HiSky. Decolare la ora 11.00 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 13.25.

Ajunși în Tel-Aviv, după formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă. Ne indreptam spre oraşul Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini Bahai și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 2, Muntele Tabor – Nazareth  

Mic dejun. Ne îndreptăm spre orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977.

Ne îndreptăm spre Muntele Tabor unde vom urca cu taxiurile la Biserica ce aduce aminte de Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Coboram spre Marea Galielii si mergem la Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni.

Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galileii, cu o barcă ce amintește de corăbiile din timpul Mântuitorului. Cazare şi cină în hotel în Amman.

Ziua 3, Amman – Petra – Amman

Micul dejun. Ziua de azi o vom dedica uneia dintre minunile lumii – Petra, supranumit și orașul roșu. Petra trebuie sa fie pe lista celor mai mulți oameni de locuri de “must-visit”. Este bijuteria Iordanului, orașul pierdut al. Nabateanilor biblici, o serie impresionantă de morminte și locuințe ascunse în spatele fațadelor ornamentate sculptate direct în stâncă. Datând din secolul al VI-lea î.en, site-ul a fost pierdut față de mințile occidentale până când a fost redescoperit în 1812 de către un explorator elvețian. Imaginea fațadei Trezoreriei, cunoscută sub numele de Siq – este, fără îndoială, cea mai frapantă priveliște a întregii regiuni. Aceasta este o zi memorabilă explorând o destinație cu adevărat extraordinară, o imagine care ne va rămâne mult timp în minte. (se recomandă încălțăminte comodă pentru mers pe jos cca. 5 km.)

Părăsim Petra și trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman. Cazare şi cină la hotel în Amman.

Ziua 4, Amman – Muntele Nebo – Madaba – Ierihon

Mic dejun. Ne îndreptăm către “Orașul Mozaicului” – Madaba, unde principala atracție este Biserica Greco – Ordodoxă Sf. Gheorghe și harta din mozaic a Ierusalimului și a Pământului Făgăduinței: reprezentarea grafică conține două milioane de bucăți viu colorate ce ilustrează dealuri, văi, oraşe dar și Delta Nilului. Vom continua călătoria noastră cu vizită pe Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri sfinte ale Iordaniei de unde Moise a văzut pământul făgăduinței și de unde ne vom bucura de o panoramă spectaculoasă asupra Văii Iordanului și a Mării Moarte.

Deplasare spre graniță și vom trece în Israel în dreptul orașului Ierihon-cel mai vechi oraș din lume, apoi ne îndreptăm spre valea Iordanului și vom vedea locul considerat a fi locul adevarat botezului lui Iisus; vom primi binecuvântarea în apele râului în care odinioara a fost botezat Iisus. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu”. Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Hebron.

Ziua 5, Măn. Sf. Sava Bethleem, Bis. Nașterii

După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).

Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus Hristos. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare si cina la hotel in Bethleem/Hebron. 

Ziua 6, Ierusalim, Muntele Inaltarii – Via Dolorosa

Boker tov (Bună dimineața!) Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.

Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină la hotel în Bethleem/Hebron.

Ziua 7, Hozeva – Ierusalim, Via Dolorosa

După micul dejun. Vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.

Plecam spre Ierusalim si intram în Cetatea Sfântă pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Bethleem/Hebron.

Ziua 8, Tel-Aviv – Bucuresti

Repere din traseu:

 • Vizitați Biserica Bunei Vestiri (cea mai mare biserica din Orientul Apropiat) din Nazareth
 • Bucurați-vă de priveliștea de pe Muntele Măslinilor
 • Admirați orașul roșu – Petra
 • Amman – capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia
 • Muntele Nebo (800 m), potrivit traditiei aici a fost ingropat Moise
 • Bucurați-vă de priveliștile spectaculoase, asupra Cetatii Ierusalimului, de pe Muntele Maslinilor
 • Descoperiți Cetatea veche a Ierusalimului cu Via Dolorosa si Biserica Sf. Mormant

Tariful include:

 • transport avion București – Tel Aviv – București,
 • taxe de aeroport,
 • bagaj de cala – 23 kg.
 • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
 • 7 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificării din Israel și Iordania
 • Taxiurile la Man. Sf Sava si Muntele Tabor
 • demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • taxe de intrare la obiectivele din program
 • taxe de viza si viza la intrarea in Iordania
 • preot însoţitor care asigură asistența duhovnicească
 • ghid vorbitor de limba română în Israel
 • ghid vorbitor de limba română în Iordania

Tariful nu include:

 • Tips în valoare de 45 Euro de persoană (se achită obligatoriu către ghid in Israel in prima zi)
 • Asigurarea medicala obligatorie
 • cheltuieli personale.

OPTIONALE

 • Croaziera pe Marea Galileii – 15 euro/pers. – valabil pentru minim 35 pers.
 • Iesire nocturna la Sf. Mormint – 20 euro/pers. – valabil pentru 35 pers.

suplimente & reduceri

 • Supliment de single 315 €

NB: pentru obtinerea vizelor pentru Iordania, cu 21 de zile inainte de plecare agentia va solicita o copie sau datele din pasaportul cu care se va calatori.

 • Vizele

Pentru cetățenii romani nu este necesară viza prealabila. Viza se va primi in aeroport, la controlul vamal. În locul unei ștampile de pașaport, veți primi o carte de intrare care trebuie prezentată în timpul șederii și când părăsiți țara.

 • Documente de calatorie

Israelul nu este membra a Comunitatii Europene. Pentru calatoria in Israel este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

 • NOTE:
  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru țara/țările vizitate.
  • Orarul de zbor poate fi modificat . Va rugam sa verificati orarul de zbor cu 24 ore inainte de plecare. Agentia nu este raspunzatoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei de zbor.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Condiții de plată*:
  • avans 30% se achită în maxim 5 zile de la data confirmării rezervării
  • restul de 70% se achita cu până la 30 de zile înainte de plecare

  *In cazul nerespectarii termenelor de plata, agentia isi rezerva dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalizarilor din contract.

  • Condiții de anulare:
  • 30% din costul excursiei după primirea confirmării serviciilor comandate (cu minim 60 de zile înainte de plecare).
  • 50% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
  • 100% din costul excursiei pentru retragerea în intervalul 15- 0 zile inainte de plecare/intrare.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână (1 bucata de tip rucsac sau troler) max. 8 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Calatorul este responsabil pentru bunurile proprii (documente, bijuterii, dispozitive electronice, bani, bagaje etc.) pe tot parcursul calatoriei,
  • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu.
  • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
  • Turistii care rezerva tipul de camera “camera dubla partaj” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 15 zile inainte de plecare. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane in limita disponibilitatii de la hotel.
  • Agentia organizatoare este exonerata de orice dauna materiala/ financiara/morala rezultata din pierderea, furtul sau confiscarea ori retinerea de catre autoritatile vamale a obiectelor personale ale turistilor.
  • Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.
  • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară. Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions.

   

  Grup minim de 40 persoane

  Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.