03.08
Data
Grecia, Kefalonia
Locatia

PRET: 470 euro/persoana

Perioada : 3 august – 9 august 2024

Ziua 1 –3 august 834 km

Plecare  din Pitesti si  Bucuresti. Plecare in jurul orei 20:00 pe taseul : Pitesti- Topoloveni-Gaesti-Bucuresti – Giurgiu- Ruse, strabatand Bulgaria pe traseul Plevna – Sofia – Blagoevgrad – Sandaski.

Ziua 2 – 4 august 208 km

Traversam in Grecia prin punctul de frontiera Kulata – Promachonas. Calatorim in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat. Capitala Macedoniei de Nord va fi lasata in urma pentru a continua catre Muntele Olimp pentru a aduce mulțumire atat Sf. Dionisie cât și Sf. Efrem Sirul. Cazare in zona Katerini.

Ziua 3 – 5 august 421km

Mic dejun. Ne îndreptam către Manastirea Kato Xenia pentru a ne ruga la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului  si la Braul Maicii Domnului unde vom mijloci nastere de copii. Plecand de aici vom traversa cu ferryboat-ul in Insula Evia  (a doua ca dimensiune a Greciei după Insula Creta) unde ne vom inchina la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena).Deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou(sfântul a fost călugăr în această mănăstire,iar Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). De aici pornim catre Atena, capitala Greciei. Cazare in zona Atena.

Ziua 4 – 6 august 595 km

Mic dejun. Deplasare către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine și a fost închinată Sfintei Treimi).  Nu departe, vom gasi Biserica ce ne ofera ocazia sa ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Sf. Spiridon si la Moastele Sf. Ecaterina. Odata terminata rugaciunea, vom parasi insula, ne indreptam catre orasul Patras, orasul Sfantului Apostol Andrei. Vom continua pelerinajul către Mănăstirea Sf. Patapie (moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul) si Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta. Cazare zona Patras.

Ziua 5 –7 august 325 km

In aceasta zi micul dejun va fi sevit la pachet deoarece plecarea noastra va fi dis de dimineata pentru a porni catre Portul Kilini de unde preluam ferryboat-ul catre Insula Kefalonia pentru a merge si a ne inchina la Biserica Sf. Maria cu Serpi si Biserica Sf. Maria cu Crini. Cele doua biserici unde incepand cu data de 6 august al fiecarui an se infaptuiesc adevarate minuni. Tot in aceasta mirifica insula, mai descoperim nu departe de capitala acesteia, orasul Argostoli unde avem prilejul de a ne inchina la Moastele Sf. Gherasim, protectorul insulei si totodata al celor cu probleme de tulburari mintale. De aici vom pleca cu inimile pline de evlavie catre cazarea nostra însa nu înainte de a lua binecuvântare de Sf. Apostol Andrei. Cazare in Patras.

Ziua 6 – 8 august 484 km

Dupa servirea micului dejun, parcurgem un traseu spectaculos al Muntilor Pindului, indreptandu-ne spre autostrada Egnatia-Odos care ne va purta pe culmile inalte ale muntilor prin traversarea acestora ajungand in cele din urma in Portul Igoumenitsa iar de acolo calatorind timp de 1.30h cu ferrybout-ul pe apele Marii Ionice ajungem in frumoasa Insula Corfu pentru a merge sa ne inchinam moastelor Sf. Spiridon, protectorul insulei dar si unul dintre Marii Facatori de Minuni, in special al calatorilor.  In aceasta dupa-amiaza ne vom lua la revedere de la Insula Corfu, indreptandu-ne catre Kalambaka. Cazare Zona Kalambaka.

Ziua 7 – 9 august 890 km

Dupa servirea micului dejun, cu sufletele încărcate de binecuvântare si liniște ne continuam traseul spre casă, unde ajungem seara in funcție de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport intern si international;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun;
 • Ghid de turism atestat;
 • Preot însoțitor;

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Taxa de oraș pentru fiecare zi de 3 €/ persoană/ noapte;
 • Bilet Ferryboat 75 €/ persoană (Evia, Eghina, Kefalonia, Corfu, Pod Rion-Antirion, se achita in autocar);
 • Asigurare medicală si Storno;

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Supliment single: 150euro/ persoana.
 • Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet
 • Copiii cu varste 5 ani – 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
 • Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

 

MODALITATI DE PLATA:

 • Avans minim 200 euro in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii.
 • Diferenta se achita cel tarziu cu 20 zile inaintea plecarii.