09.10, 13.03, 24.04
Data
Pelerinaj, 1 zi
Durata
Castelul Huniazilor, Manastirea Prislop
Locatia

PLECARI: 13.03; 24.04; 09.10 (plecare sambata seara – retur duminica)
TARIF: 150 LEI/PERS

Plecarea va avea loc seara, ora 23.30 din Bucuresti (Aleea Dealul Mitropoliei), pe traseul Pitesti – Rm Valcea – Silvasu de Sus.
Circulam noaptea si vom ajunge la Manastirea Prislop in cursul diminetii .
Vom Vizita:

  • Mormantul Parintelui Arsenie Boca- ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea de Sfantul Nicodim, ulterior canonizat, considerat astazi drept reorganizatorul si indrumatorul monahismului romanesc la inceputul Evului Mediu.
  • Castelul Corvinilor-numit și Castelul Huniazilor, este unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. A fost ridicat în sec. al XV-lea de Iancu de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge paraul Zlasti.
  • Biserica Densus– este un lăcaș de cult cu o înfățișare stranie, construit din piese litice, aduse din fosta capitală romană a Daciei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa compus dintr-un naos pătrat și o absidă cu închidere semicirculară. Biserica are două hramuri, „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Prooroc Ieremia”.

Dupa ce vom vizita toate obectivele din program vom face o scurta pauza de masa si vom avea putin timp liber pentru cateva fotografii.

Tariful include: transport autocar clasificat, ghid de turism atestat

Tariful nu include: cheltuieli personale, intrari la obiective turistice.

Grup minim: 40 persoane

Copiii cu varsta de pana la 12 ani achita 85% din tarif(127 LEI)