30.12
Data
Maramures, Alba Iulia, Targu Mures
Locatia

Pret: 1995 lei/pers

Plecare: 30.12.2023

Ziua 1 –  30 decembrie

Dimineața la ora 6.00 plecăm din Bucuresti, zona Piata Universitate in platoul cu cele 4 statui.

Prima oprire a turului va fi Cetatea Alba Carolina. Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Aici vom vizita superba Cetate Alba Carolina, recent renovata si pastrand frumusetea si gloria vremurilor trecute. Vom vedea aici Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolica si Catedrala Ortodoxa a Unirii – locul unde s-a infaptuit Marea Unire.

Timp liber pentru masă în Alba Iulia.

Ne indreptam spre cazare la Hotel Bistrita 3*.  Bun Venit! – Primire cu tuica si placinte!

Hotelul Bistriţa se bucură de o locaţie liniştită în centrul istoricul din Bistriţa şi vă oferă camere mobilate modern, cu Wi-Fi gratuit, parcare gratuită la hotel şi o recepţie de 24 de ore. Toate camerele de la Hotelul Bistriţa au aer condiţionat şi sunt echipate cu TV prin satelit.

Restaurantul serveşte mese tradiţionale româneşti şi internaţionale. Seara cină la hotel

Ziua 2 –  31 decembrie Maramureșul istoric

Mic dejun la pensiune. Astăzi vom întreprinde o excursie de jumătate de zi in Maramureșul istoric.

Vom ajunge în Săpânța unde vom vizita Cimitirul Vesel și Mânăstirea Săpânța-Peri, descoperim Mânăstirea Bârsana în drumul de întoarcere spre hotel.

Vestitul cimitir din Săpânța se află în centrul comunei, la biserica parohială și are peste opt sute de monumente de artă populară, un adevărat și complex muzeu în aer liber. Aici monumentele au înfățișări și semnificații cu totul aparte.

Revenim la hotel după orele prânzului.

Seara Cină Festivă (4 feluri de mancare) de Revelion cu open bar si formatie Muzica Live la Hotel.

Tematica Petrecerii va fi: Sparkle (stralucitor)

Intrarea în Noul An trebuie să fie făcută cu zâmbetul pe buze. De aceea, pentru o atmosferă mai mult decât plăcută, va propunem tematica “SPARKLE – Strălucitor” . Rugam invitații să fie cât mai strălucitor îmbrăcati pentru aceasta petrecere.

Ziua 3 – 1 ianuarie 

Brunch bufet suedez

Tur pietonal OPTIONAL de Bistrita. Un tur al centrului istoric poate începe din Piața Unirii. Aici într-un mic parc din care nu lipsesc ouăle pictate – dovadă a influențelor bucovinene, se află statuia domnitorului Principatelor Române, Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Alături se află ”cel mai vechi monument al Bistriței”, așa cum apare pe o inscripție, datând din anii 1270-1280. Este vorba despre o superbă biserică în stil gotic timpuriu, fostă Biserică Minorită azi Biserica Ortodoxă ”Coroana”. Ca să ajungă la forma actuală, biserica a trecut prin trei faze: cea pre-gotică din 1270-1280, cea de extindere din 1530 și faza de reconstruire din 1768 când s-au construit capitelurile, contraforții și bolțile în stil baroc. Biserica a fost cumpărată de comunitatea românilor greco-catolici din Bistrița de la călugării minoriți în 1893. Devine biserică ortodoxă din 1948. Pe latura sudică, pe unul dintre contraforți se găsește un cadran solar.

Seara cină festiva cu meniu traditional 

Ziua 4 – 2 ianuarie

Mic dejun la Hotel. Check out orele 10.00 de la hotel.

In drumul nostru spre Bucuresti, vom opri in orasul Targu Mures, unde vom putea vedea cele mai frumoase obiective in cadrul unui tur pietonal: Palatul Culturii, Palatul Prefecturii, Piata Trandafirilor, Catedrala Ortodoxa, etc . Retur la Bucuresti. Sosire în cursul serii, in functie trafic